Få det meste ud af dit slidte tøj

Det er måske mindre sexet at holde liv i det gamle tøj, end det er at købe nyt. Du vil jo gerne klæde dig i de seneste kollektioner og vise, at du er modebevidst. Men sådan en tankegang om at smide det gamle væk, så snart det har fået et par skrammer, har et par konsekvenser: En miljømæssig og en privatøkonomisk. Så kan du forlige dig med at gå i det samme tøj i mange år, så lær at lappe det.

Tænk på miljøet

Den miljømæssig konsekvens ved at købe nyt i stedet for at få det meste ud af det gamle er, at du ved at købe nyt betaler for, at nye tekstiler produceres, hvilket sjældent lader sig gøre uden aftryk på miljøet, da der fx bruges pesticider til at dyrke bomuld eller kemikalier til at få mere bløde fibre. Du betaler også for at få nyt tøj transporteret, hvilket nok heller ikke vil ske uden udledning af CO2.

Spar penge – sy med symaskiner

Hvad så med den privatøkonomiske konsekvens? Den er simpel nok: Du sparer penge ved at fikse dit tøj selv. Ønsker du at gøre et godt job, skal du nok lede efter symaskiner online. Det koster penge at få sådan én, men bruger du den flittigt, vil de penge være givet godt ud. I stedet for at smide tøj væk, så snart der er revner i det, eller en bælterem hænger løst, så lær at shine det op med syning.

Skaf en Pfaff symaskine til tøjreparationer

Er du på jagt efter en god symaskine? Så kan du fx finde en Pfaff symaskine med automatisk nålestop og trinløs hastighedskontrol. Har du længe været på jagt efter et nyt kreativt håndværk at give dig i kast med, hvorfor så ikke vælger ét, du umiddelbart kan få gavn af? Begynd at reparere dit eget tøj.