Festkjoler – 3 tips til, hvordan du finder den helt rette

Du kender det måske–en festinvitation har ramt indbakken, men du mangler det rigtige outfit. Med de helt rette festkjoler i garderoben kan du vinke farvel til frustrerende tøjkriser. Men hvordan vælger du den perfekte festkjole? Det giver vi dig 3 tips til lige her.

Vælg festkjoler til specifikke anledninger

Når du shopper festkjoler, er det vigtigt, at du tænker over, hvilke anledninger de skal bruges til. Der er nemlig stor forskel på, om det er en galla- eller en havefest, du skal til. Derfor er der også forskel på, hvilken kjole du skal gå efter.

Til en gallafest kan du tillade dig at bære det helt store skrud, hvorimod en havefest naturligvis er langt mere afslappet og uformel, hvilket kjolen også skal være. De forskellige anledninger bør derfor altid spille en stor rolle i din jagt efter de rigtige festkjoler.

Festkjolen skal klæde din figur

De helt rigtige festkjoler komplementerer din kropstype og styrker din selvtillid, hvilket vil skinne igennem til festen. En festkjole, der klæder din kropstype, fjerner fokus fra de områder, du ønsker at skjule og leder i stedet opmærksomheden mod de områder, du gerne vil fremhæve.

Er du bredest omkring lår og bagdel, foretrækker du måske, at kjolen drager fokus mod din overkrop og får dine skuldre til at synes visuelt større. Her er en kjole med skulderpuder og ærmer et rigtig godt valg.

Hvis du har en stor barm, brede skuldre og er større omkring livet, er en kjole, der skaber balance til din krop, en optimal løsning. Det kan f.eks. være festkjoler med struttende skørter og mere tætsiddende overdele.

Dine festkjoler bør supplere til din hudfarve

Du bør altid have farven på din næste festkjole in mente. Sørg for at vælge en kjole, der passer godt til din hudfarve, da det får gløden frem i dit ansigt. Har du en mørk hudtone, er festkjoler i varme farver et hit. Her kan du også med stor fordel bære en kjole i stærke farver. Er din hud derimod lys, vil festkjoler i koldere farver, gerne med en blå undertone, være med til at tilføre varme og liv til din hudtone.

Gå på udkig efter dit næste festoutfit i et stort udvalg af festkjoler fra ICHI og andre spændende mærker hos Fru & Frøken. Her kan du vælge blandt en lang række snit, pasforme, farver og prints, og du finder uden tvivl netop de festkjoler, du ikke kan undvære i din garderobe.