Hvad vil det sige at være ”med på moden”?

Der er ingen tvivl om, at det for nogle mennesker er afgørende, at ens tøj udadtil viser, at man er modebevidst. Man hvad vil det egentlig sige at være modebevidst?

Mode er et begreb, man kan bruge til at beskrive to ting; det kan eksempelvis være på mode at gå i noget bestemt tøj eller i et bestemt mærke. Omvendt kan det også være på mode, at man går i præcis det tøj, man ønsker – dette for at vise, hvem man er.

Modens mange afskygninger

Overordnet kan man sige, at modebevidsthed kan siges at handle om, at man er opmærksom på, hvad der er in og på mode. Eksempelvis hvad angår tøj og mærke. Mode, tøjstil og mærker er noget, som hele tiden ændrer sig gennem tiden. I dag ser man blandt andet trompetbukser, som også var på mode år tilbage. Nogle tøjstile og tøjmærker er måske ”in”, men ryger hurtigt ud igen. Hvor andre tøjmærker er noget, vi ser på tøjmarkedet og i butikkerne igen og igen, for eksempel Supreme tøj. Det er et tøjmærke, som flere kender til, og det er et tøjmærke, som kan købes flere steder både i fysiske butikker og online. Supreme kan oversættes til øverst. Herved kan man sige, at tøjet og mærkets navn kan indikere, at det er et tøjmærke, som er populært hos befolkningen.

Når tøj og mærke definerer en stil

Tøjmærket Supreme findes i mange forskellige varianter. Man kan købe alt fra t-shirts til undertøj og tasker. Der skal ikke meget til for at se, at det eksempelvis er et tøjmærke, som kan forbindes med det at klæde sig ”street”. At være street kan være en måde at være modebevidst på. Andre er måske mere til et afslappet eller finere look. Mulighederne for tøj og mærker er mange, hvorfor der er noget til enhver stil.